Ozon Gazı Nedir?

Ozon üç oksijen atomundan oluşan bir kimyasal bileşiktir ve ilk kez 1785 yılında kimyager Martin Von Marumt arafından farkedilmiş, ancak Alman kimyacı Christian Friedrich Schönbein..

Covid-19 Alanında Ozon Kullanımı

100 yılı aşkın bir süredir doğada bir virüs yokedicisi olarak kabul edilen ozon, güçlü oksidasyonu sayesinde insanlar tarafından dezenfeksiyon, sterilizasyon, koku giderme, depolam..

Dezenfeksiyon Amaçlı Ozon Kullanımı

Ozon gazı (Aktif Oksijen); doğada, güneşten gelen mor ötesi ışınların atmosferdeki oksijeni parçalayarak ozon moleküllerine çevirmesi sonucu oluşur.Teknolojik olarak ise, elektron ..

Kapalı Alanlarda Ozon Kullanımı

Ozon gazı ile ilgili yapılan çalışmalarda elde edilen veriler sonucunda ozonun, fide üretim tesislerinin iç mekanlarda güvenli bir dezenfektan olarak kullanılmasının mümkün olduğu ..

Hayvancılıkta Ozon Kullanımı

Ozon gazına (Aktif Oksijen) 2000 yılında FDA ve USDA, hem sulamada hem de havalandırmada onay vermesi, tarım sektöründe güvenilirliği konusunda uluslararası alanda kabul görmesinin..

Su Dezenfeksiyonunda Ozon Kullanımı

Ozon'un suya 4 ile 10 dakika arasında uygulanması suyun dezenfekte olması için yeterlidir.Virüsler çok küçük boyutlarda olduğu için parazitik bir biyolojik kümeler oluşturmaktadır ..

Gıda Sektöründe Ozon Kullanımı

Ozon GRAS sınıfına alınmadan önce sadece içme sularının dezenfeksiyonu için kullanılırken; daha sonra atık suların dezenfeksiyonu, sofralık zeytin ve zeytinyağı üretimi gibi farklı..

Marketlerde Ozon Kullanımı

Şüphesiz marketler ve benzeri alışveriş merkezleri günlük en çok ziyaret edilen ve ihtiyaç duyulan alanlardan biridir.Günlük olarak değişen ürünler ve müşterilerin sürekli temas ha..

Ozon'un Kullanım Alanları

Ozon gazı; doğada güneşten gelen mor ötesi ışınların atmosferdeki oksijeni parçalayarak ozon moleküllerine çevirmesi sonucu oluşur.Teknolojik olarak ise, elektron boşalımı yardımıy..

Otellerde Ozon Kullanımı

Otellerde, konferans ve toplantı salonlarında, odalarda, oda tuvaletlerinde, ortak yaşam alanlarinda, restoranlarda, spor salonlarında, yemekhanelerde, gıda depolarında ve benzeri ..

Okullarda Ozon Kullanımı

Çevresel kirlilik ve bozulma sınır tanımamaktadır.Okullar ve dersaneler ise; öğrencilerin günlük hayatlarının büyük bir bölümünü geçirdikleri mekanlardır.Sağlıksız ve güvenli olmay..

Hamam Böceği Neden Olur?

İnsanların yaşadığı her yerde olma ihtimalleri olan bu canlılar, yeryüzünde en kötü ve zor koşullarda dahi yaşayabilecek donanıma sahiplerdir.Evde veya iş yerinde ya da herhangi bi..

Ülkemizdeki Fare Türleri

Dünya üzerinde kemirgen ailesinin en zeki ve sevimli canlıları olan farelerin bilinen 40 türü vardır.Ülkemizde en yaygın olan türleri ise; ev faresi, lağım faresi (sıçan), çatı far..

Ülkemizdeki Hamam Böceği Türleri

Bilinen en eski böcek türlerinden olan hamam böceği, yaklaşık olarak kendi içerisinde 6 farkli familyaya sahip olup, bu familyalar içerisinde de ortalama 4.500 farklı tür bulunmakt..

Sivrisinek İle Mücadele

Sivrisineklerin yaşadığı ülkelerde başta sağlık olmak üzere; ürün kaybı ve psikolojik sorunlar gibi olumsuzluklar ortaya çıkmaktadır. Özellikle gelişmemiş veya gelişmekte olan ülke..

Sivrisinekten Korunmanın Doğal Yolları

İlkbahar ile sonbahar arasında sıcak havalarda gelişen sivrisinekler, kısa yaşamlarına rağmen insanlar üzerinde oldukça etkili izler bırakan canlılardandır.Isırıklarıyla saatler bo..

Hamam Böceğinden Kurtulmanın Yolları

Yüzyıllardır varlıklarını ustalıkla sürdüren hamam böcekleri, yeryüzünde yaklaşık olarak 4.500 türü içinde barındırmaktadır.Her türlü iklime ve zorlu koşullara ayak uydurabilen bu ..

Ülkemizdeki Arı Türleri

Dünya üzerinde birçok türü bulunan arının ülkemizde bilinen 123 türü yaygın olarak görülmektedir.Bu türlerin çoğu arı yetiştiriciliğinde kullanılmaktadır. Birkaç türü ise; başka ül..

Arıların Önemi Ve Faydaları

Yeryüzünde yaratılmış her canlı ve cansız nesnenin, ekolojik dengede ve doğada üstlendiği görev(ler)i ve rolü vardır.Çeşit çeşit yaratılmış arılarında doğa ile iç içe yaşantıları v..

Sinekkapan (Etobur Bitki)

Sinekkapanı (Dionaea muscipula-Venus Flytrap), yaprakları üzerinde kapan barındıran etobur bir koloni bitkisidir. Ortalama 20-30 yıl gibi bir ömrü olan bu çok yıllık bitkinin anava..